Direktlänk till inlägg 8 juli 2011

lite moln på himlen

Av åsa eriksson - 8 juli 2011 07:58

upptäckte vi under onsdagens tävlingar på Åkers kanal....det pågår rykten och prat om Ringdove Baby Jaymes..den mycket använda avelshanen och duktiga whippeten på kapplöpning (dock inte i Sverige) ..som ligger i mångas hundars stamtavlor

 

sådant här pågår ju hela tiden och är inget undantag varken i utställningsringarna eller på kapplöpningsbanorna..finns alltid människor som har tid över för prat.........

Varför man väljer att stå på en kapplöpningsbana för att prata och då bara om en viss hund vet inte jag..och det främjar inte rasen/sporten om man nu tror det..rykten skall man se upp med..finns alltid en liten uns med sanning i sådant..i detta fall kan jag bara konstatera att i våra hundars linjer/och i många andras.. ligger Baby Jaymes och vi har bara haft gott av det..tempramentet är också supergott..vilket är mycket viktigt..

det är upp till var och en att lyssna och bilda sig en egen uppfattning när man föder upp hundar..lyssna gärna..men ta ALDRIG in skitsnack..ta reda på fakta och gör vad du kan med all information.....och var uppmärksam.

Att koncentrera sig till en avelshane ..är lite magstarkt,det är många hundar involverade vid en parning..och att tro och tycka att det man själv har är det enda bästa är naivt.

det finns dessutom träffar som man kan diskutera olika problem och funderingar ...där varje uppfödare kan sakligt berätta om sina erfarenheter och slutsatser..det skulle hjälpa många att få rätt inställning till avelsarbetet.....

 

Så snälla ..som står offentligt och pratar illa om vissa hundar..SLUTA med sånt..ingen tycker det är trevligt..allrahelst oskyldiga valpköpare!!!!!!!!!!

 

ni som vill ha en uppfödargrupp inom just kapplöpningssidan tycker jag skall vända sig till respektive klubb ..så att vi sedan kan samarbeta med varandra...

inom avel och uppfödning är det av största intresse att stödja varandra och jobba sida vid sida.. och uppriktighet mellan varandra är ett motto som de flesta bör ta till sig....för hundarnas bästa!!!

Det gynnar INGEN på lång sikt att bara tänka på sig själv och prata illa om andra..inte om du vill bli en resepekterad uppfödare /hundägare!

 

 

 

 
 
Laila

Laila

8 juli 2011 09:16

Så sant som det är sagt. Har upptäckt att ärlighet inom avel på hundar, finns inte. Att smutskasta varandra verkar vara en hobby för många. Tala är silver och tiga är guld.
Skulle vara mycket trevligt om man kunde samarbeta, för att få fram det bästa tänkbara.
Är stolt över att få information av Dig, för eventuellt framtida avel för min del. Du har alltid varit ärlig mot mig och andra. Sträck på Dig, Åsa.
Nej, Svenska avundsjukan är det största hotet. Om alla kunde glädjas med varandras framgångar, så blev allt mycket bättre och trevligare.
Tack för att Du finns.
Kram från en tacksam valpköpare <3

http://lawills.bloggplatsen.se

 
Anncie

Anncie

8 juli 2011 17:09

Fram för SAMARBETE I AVELN och GLÄDJE åt varandras framgångar :-))))) I LIKE!!
Vi har inte sett några dåliga tecken på de hundar vi har som har Baby Jaymes bakom sig.Friska sunda och framför allt såå trevliga:-)
Vi önskar er en trevlig Helg!
//Kram Anncie och co.

http://www.steelsuccess.se

 
Ingen bild

Lotta Berlin

10 juli 2011 23:27

Inte för att jag har hört något skitsnack, men så är jag ju "ny" igen och bryr mig inte så mycket om snack, men håller fullständigt med. Aveln går ju så mycket bättre om alla samarbetar. Alla har ju samma mål (antar och hoppas jag!).

Tänkte bara kika in och säga hej och att det var kul å ses i helgen!.

Ha en fortsatt trevlig sommar och ja, vi väntar också på regnet...
MVH / Lotta, Shilling, Mocca och Fia.

åsa eriksson

10 juli 2011 23:52

Hej Lotta ,ha en fortsatt skön sommar även ni..kul att ses..skall fixa så du får klubbmärket..

svårt att vara uppfödare ibland..men för det mesta är det givande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa eriksson - 24 augusti 2017 09:14

nya tag .. livet rullar vidare..med hundar/barnbarn/barn skrivandet kommer jag att ta tag i om några dagar ha en fin dag ..   ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:05

   det har hänt en hel del.. SM i hundkapplöpning har gått av stapeln..inga hundar från oss anmälda..   dock en Veteran DJ Vargtass SM-vinnare 2011/ och 2:a i semin/4 i sm final 2016 Grattisar! Debuterade gjorde GH-Girpower /ägare Hanne ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:02


         12 år ..och jag 72 ..det går med rasande fart vill jag lova..   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 10:03


  står för dörren.. vi laddar.. och gör som ....   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 09:45

  är klar för licens/ månad juli.. senast sprang han tillsammans med Irwin/Vito som han kallas.. lämnade ett par längder i start till Vito.. för en gångs skull bytte Vitpår direkt utanför box / gick direkt in..Jack fattade galoppen bytte ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards