Alla inlägg under maj 2012

Av åsa eriksson - 15 maj 2012 09:35

 

Katarina Lindberg Foto

Av åsa eriksson - 14 maj 2012 22:54

Katarina Lindberg har tagit dessa kort...suveräna/talande..

 

starten

 

 

loppet

  trasan för nära????

  

   längst in Vargtass/Black Jack

   

 

 

Av åsa eriksson - 14 maj 2012 12:43

brukar man kalla känslan som kommer ..hos vissa..jag har den i högsta grad och ibland blir den så påtaglig att det kostar på hela mig.....

 

känslan av att läsa av andra människor har alltid följt mig genom livet..både på gott / ont..den brukar göra sig extra påmind ibland och just nu har jag  inga bra vibbar..skall stänga av men lyckas inte helt..jag jobbar på det skall ni tro.

. .

 

Det är faktiskt tungt att behöva bry sig om omgivningen.....och att läsa av andra människor har alltid vållat mig stora bekymmer....allt är inte bra att veta och ta ställning till..

 

det man inte vet..blir heller inga problem..

 

Just nu så sitter jag i startgroparna för att åka till barnbarnen ..läxa på hemmafront idag..Sofi/Janne skall till barnmorskan..och ev.får de veta vad det blir..pojke/flicka..spännande saker händer/roliga saker..barnen jagar namn och letar reda på små barnkläder i källaren..som tur ..finns där många neutrala färger som brunt /vitt /rött och det finns underbara små barnkläder..

Sofi har nu gått precis halva tiden och mår mycket bättre fostervattensprov har tagits och visat OK,hon har börjat att jobba igen och allt har fallit på plats..

 

Vädret om man hoppar till det så är det stadigt dålig/blåsigt och kallt för årstiden...inget att göra åt bara se fram mot en skön sommar....

 

Av åsa eriksson - 12 maj 2012 20:06

lite ruggigt väder var det allt..men tävlingen flöt på bra..

 

Vår årstävlingsdebut kunde ha börjat bättre ..men är ändå glad att det inte gick värre..det är så i tuffa lopp..men detta kunde ha slutat riktigt illa..

 

alla var nog ut jämnt i starten liten fördel för Vargtass/Black Jack som höll innern ..Black Jack huvudet före..dom gick kropp mot kropp Black Jack kämpade för att få innern och Vargtass höll emot..sedan vet jag inte exakt vad som hände och får gå på orden från funktionärer..i domartornet..bilder finns och jag skall ta mig en titt på dem vid träning..

strax före kurvan kommer 5;an Glavio och skär ned...stoppar upp Black Jack..Vargtass far in i rälsen Black Jack i luften..tvärstopp för bröderna..

 

något omtumlade kom dom imål..veterinären kallde till besikting..efter loppet..Iskall blev man ..

väl hemma så ser Cashen lite moloken ut..Figo har en lång reva på svansen ..och håller den alldeles rakt ned..vi får hoppas att det bara är såret som ömmar..hans nr.täcke hade två långa märken efter räls... vi får hoppas att det stoppar med detta..riktigt otäckt när det händer .skulle vilja se filmen..som togs...

Loppet gick till CA Gibson och var välförtjänt..synd bara att dessa två aldrig fick visa var de stog i loppet..men det kommer fler tillfällen ..tredje brodern DJ Kalle Kula tog hem en fin 2:a plats.. Glavio 3:e

tiderna var 34:55 34;75 34:80

Vargtass 36.16 klass 4 Black Jack 35.61 klass 3 (dessa räknar jag inte in) ...MR Challinger 35.40 klass 3 ..Glavio som slutade 3:a på tiden 34.80 gjorde ett starkt lopp eftersom han var inräknad i kaoset ..men var den som lyckligtvis höll styrfart så han kunde fortsätta..de andra två var det tvärstopp för..tack gode gud för hundarnas goda fysik..så här i efterhand när man studerat bilderna så var haren alltför nära...på startrakan..olyckligt!

 

Kristina Kanel blev 4 i sitt lopp ..var väl med i 300 m men kroknade rejält..Classic vann 35.11 Leffe Blond 35.24 Giorgio Armani 35.26 

Grattis till Classic..men även till pallplatserna som var tajt.. 


Vi tränade även DS En Stor Stark utanför bur 300 m  såg fin ut ..men fick ingen tid..så han är på G..

Breezan var sur för att hon inte fick sätta tassarna på banan..nästa helg blir det!

JJ Sahlin var stöd åt Xantos ..hon såg tung ut..och förklaringen till det fick jag av matte ..tungträning i skogen i torsdags..gick ändå in på en fin tid 34.84 ..Xantos var väl med första rakan in i kurvan sedan ökade Sahlin Xantos gick in på 36.33

 

Denna gång kan vi glädjas åt att tidtagningen fungerade och mycket föll på plats..

tror att Black Jack är som vi klockade honom..på de första träningsrundorna på låga 34..

Breezan på låga 35..tider..

 

nu när man kan summera de andra hundarnas tider med riktig tidtagning..och som dom sprungit tillsammans med  på träningar så stämmer det ganska så väl....

Om Cashen (Black Jack) är fräsch så satsar vi på Borås nästa helg liksom tävlingsdebut för Breezan....

Vad jag förstår så backar Husse /matte med Vargtass..synd att detta skulle hända!





Av åsa eriksson - 10 maj 2012 09:38

här kommer helgens startlista på rundbana VHS

 

Dock bara vår uppfödning/våra hundars lopp

 

lopp 8 över 510 m  klass 1

box 1 Emmalines DJ Vargtass

      2 Emmalines DJ Black Jack

      3 Mibisans Mr Challinger

     4 Sökövintin CA Gibson

     5 Sökövintin CA Glavio

     6 Emmalines DJ Kalle Kula

 

Som vanligt ett hårt/tufft lopp för alla inblandade

 

lopp 10 klass 2-3 lopp 510 m

box 1 Germani

      2 Goat Wools Ultra

      3 Emmalines DJ Kristina Kanel

      4 Emmalines DS Leffe Blond

      5 Axrace Classic

      6 Goat Wools Viggen

 

Lika ovisst här....lika tufft!

 

 

Lycka till Emmalines hundarna!

Av åsa eriksson - 10 maj 2012 08:34
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 9 maj 2012 13:42

ikväll/eftermiddag delar vi på oss..Sofi arbetar eftermiddag/Janne som vanligt natt ..och Leffe har träningen på rundbanan..jag barnvakt åt småtrollen!

 

Lottning har vi också..Breezan sparar vi på ..och anmäler henne till ett kortlopp i Borås nästa helg..liksom DJ Black Jack som kommer att anmälas på 2011 års Rookie..tror att han har en god chans att komma med har klass 1 på alla sina starter över kort distans..

Breezan har på sina träningar /sololicens  fått mellen 35.30-35.56 utom på licenserna med hundar som blev 36.61

klass 4

passar bra  den 19.5 ..Borås inbjuder till många fina varierande lopp för alla klasser..hela våren/sommaren..

Breezan gjorde sin licens med andra hundar med bravur ..heltätt på första rakan och in i kurvan ..

sällskap av Leffe Blond och Kristina Kanel..på slutet ända in till haren..

 

I helgens tävlingar har vi då en hund till start..Emmalines DJ Black Jack..tror inte att någon vet egentligen var hundarna står..efter tidtagningskaoset som varit..

men det är ju första tävlingen för säsongen och det brukar vara pirrigt..tror inte denna hund har fått något gratislopp någon gång..annars brukar ju man ha turen med sig och få ett lopp som man brukar kalla lite lättare för just den hunden..Cashen har alltid mött hårt motstånd ..nu tävlar han mot 2011 SM-vinnare DJ Vargtass/tillika brorsa/2.an i SM CA Glavio/ 4:an i SM CA Gibson och ytterligare en brorsa DJ Kalla Kula..Mr Challinger är ingen dålig hund och vad som helst och vilken hund som helst kan vinna..det som har ett finger med i spelet är box...alla vad jag förstår önskar inner..så även vi..

Vi får se..

 

Av åsa eriksson - 8 maj 2012 10:06

sol...inget jag tycker illa om..förskylningen på återgång,skall försöka mig på en liten solning i vår hörna..hundarna mår bra

barnbarnen och familjen mår bra..just nu flyter det på..skall vara rädd om det..

lottning i klubbstugan onsdagen den 9.5

 

DJ Black Jack hamnar med brorsorna Vargtass/Kalle Kula

samt

Brorsorna CA-Gibson/Glavio och Mr Challinger allt enligt rankingen...Breezan vet jag inte ..är ännu inte klassad..men förväntar mig en klass 5..från de tider som blev...skall bli kul att få följa hennes utveckling..mycket kvar men mycket finns redan..spännande!

 

Lottningarna  är alltid spännande ..Black Jack har förbättrat sina starter till nästan perfekta..vi får verkligen hoppas på att det håller i sig..

 

Nu ut i solen få se om man fryser in igen eller om solens strålar lockar mig att sitta kvar!

Ha en fin dag!

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Skapa flashcards