Alla inlägg under april 2012

Av åsa eriksson - 19 april 2012 08:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 16 april 2012 14:39

på bordet står hon fint..än i dag

 

 

här på banan efter lopp...Anncie P..foto

Av åsa eriksson - 14 april 2012 17:20

arbetsdag och träning..vi hade tur med vädret..inte många som haft det denna helg..innan träningen var slut hade vi strålande solsken..och alldeles för varma kläder..

 

Whippet ..

vi körde vår Breeze med Marta ..endast för att hon skulle få gå om och slippa jaga efter annan hund..Marta är startsnabb och det tog ett litet tag innan Breezan kom ut..hon gick snabbt förbi och höll ca 7 m tillgodo ..hon ser en aning tung ut..men jag tror att hon behöver stadga till sig och få mer kraft i frampartiet..hon har en otrolig steglängd så det gäller att ha kraft från alla håll..hon har mycket kvar i kroppen att ge ..

men skötte sig ändå väldigt väl..en tik som det är mycket tåga i..Leif hade det besvärligt ..vill jag lova.Breezan är som en smärre explosion...

tiden manuell 20. 28..höll avståndet till Marta hela vägen 500m och det skall sägas att Martas bästa är efter 300 m..

Jämnställt med Kristina Kanel..samma tid 20.28

Hanna med H hade den bästa tiden 19.68 

Black Jack inte långt efter i tid 19.88 och han stod bra i buren ett litet hopp i starten annars med beröm godkänt..han är ju bäst över medel så detta bådar gott..

Leffe Blond 20.18 alla hundar utom Breezan/Marta kördes ensam..

 

Classic såg väldigt fin ut första 300 m..men sprang 510m och kroknade lite mot slutet ..35.54 med viss reservation..hennes allra första medeltid i år..Tobbe/Anncie kan vara nöjda..

nu skall vi börja snabbhetsträna våra dogs..slut med styrke/mängd....nu är det race som behövs..

 

när vi kom hem drog jag mig till minnes att våra hundar som vi kört förr har alltid slagit sig till ro vid hemkomsten och varit nöjda..en del lealösa..så är inte fallet med nuvarande hundar..dom är lika fräscha(pigga som innan......

just nu är det lite lössläpp i trädgården bara föra att dom skall kunna stampa loss lite efter träningen..

 

skönt att vara igång..det tror jag hundarna tyckte också..ett sjuhelsikes liv på dom vi den allra första träningen ..alla är likadan..

men nu börjar också finjusteringarna..

kvicka fötter vill vill ha...................ett speciellt Tack Till Anders .Y. som kon´m springande med plaketten ..för 5:e bästa uppfödare 2011/WR..snällt att tänka på oss..och fixa hem priset!

   

 Hanna och brorsan Cash ..skall det bli deras år i år!!!

ha en fortsatt bra helg!



 



Av åsa eriksson - 11 april 2012 10:22

då mest på FB..hundkappare mest..men även gamla vänner från utställningstiden..och naturligtvis släkt/familj!

Att Gratulera en födelsedag eller någon annan höjdare..som inträffar i livet ........känns fint även för den som gratuleras och för den som gratulerar..en fin gest  som uppskattas mycket..även om man inte hör till den innersta kretsen av vänner..så tycker jag att ett Grattis sitter fint!


Vänskap är mycket ..och för de allra flesta så brukar det räcka med att man tex tillhör samma klubb..bor grannar..har samma intresse..träffas på gatan och pratar barnbarn/hundar/trädgård..hundkappare som träffas igen efter vinteruppehåll..

Att ha vänner behöver inte betyda att man pratar och umgås varje dag..och om världen/människorna kunde vara frikostigare på att bjuda på sig själv och vara mer generösa med en fin gest..så skulle  nog det se annorlunda ut...Leffe blev nog mycket förvånad och glad när jag visade honom alla som skänkt honom sin tanke.....han är ju ingen FB:are eller bloggare så detta blev för honom en riktig höjdare..

Tack vänner för en fin tanke ..som värmde!


Av åsa eriksson - 10 april 2012 15:04

mycket har hänt under Påskveckan..

Leffe fyllde 70 år..vilket vi firade med morgontårta och att träna våra hundar i Norrköping..då på Pelles/Kenths 300 m rakbana..Sofi/Janne/barnbarn slog följe..så kul att vara tillsammans och ha tid med varandra..innan det bar iväg så grattade familjen / Sofi/Janne /barn..morfar med en borrmaskin..uppskattades mycket!

 

vi körde endast Breezan 2 ggr på raken/Cashen samma /och en och en ..Jacksson fick stå över ..likaså Marta!

Banan är i ett litet uppförslut..och är nog lite segsprungen..

Breezan visade som vanligt en otrolig fokus/vilja..trött?? Nää!!

Likaså Cashen inget spår av av trötthet..och de kunde nog ha sprungit en gång till..men vi var där för att påbörja vår raceträning inte ta ut doggarna ..familjen Olsson/Ahlströms Zafina /Hanna var givetvis med..Hanna sprang en vända ,Zafina tre ..Zafina sprang ihop med två andra hundar sista omgången..

Barbro och Pelle bjöd på fika efter träning..kul att prata med gamla goda vänner..kom även in på whippet naturligtvis och deras första som kom från vår kennel..Emmalines Babar..en lugn säker kille som höll till i A-klass WR

Katarina och hennes duktiga boys var där..samt ytterligare 4 whippar

blåst och kyla gjorde att det blev lite långdraget och WR är inte min starka sida  ..inte denna gång heller tyvärr..men banan och harkörare /burstarter var toppen..

kameran var med men tyvärr inte tillfällen..

snabbt hemåt för att byta om och hämta barnbarnen igen..dom bjöd morfar på MC Donald och i deras paket fanns två Barbiedockor...till morfars förtjusning..så nu är man utskåpad!

Morfar visade upp en helt ny sida för barnen på väg hem..han sjöng låtar och det har aldrig Maja och Emma upplevt..han drog Vittingeparken av Ove Törnqvist ..det ropades .. dacapo  om och om igen och morfar sjöng..tjejerna skrattade så dom tjöt..allrahelst åt texten... hade bara en tand och länsman slog en en..en fin dag som jag hoppas ungarna bär med sig i livet....även jag hade skoj åt morfars bravader!

Här på MC Donald..morfar med alla sina fina tjejer(inkl.barbie)

 

 

här kommer gänget på morgonfika

   

 

här en trött mormor ..bilden tagen medvetet suddigt(tror jag)för att dölja div.rynkor

   

 

närbild blir aldrig bra på gamla tanter......................men väl så naturtrogna!


Dagens funderingar..undra hur det skulle kännas att vara ung igen!

 

Av åsa eriksson - 8 april 2012 14:01

lite björkris/ståltråd div.påskpynt


 
Av åsa eriksson - 5 april 2012 16:51

innan jag sätter in bilderna..vill jag be om ursäkt på Leffes vägnar..han kapade huvudet på Annelie på varje bild!

Vet inte om han var så inställd på att ta hundbilder ..det brukar ju vara det viktigaste..men denna gång hade jag nog önskat mig en helfigur av matte också..

vi fikade /käkade lite Janssons och det är väldigt roligt när valpköpare/vänner tittar förbi..Anneli fortsatte sin rutt förbi far/till mor!

 

Ser fram mot tilltänkt parning av Juliettan..hane finns redan hemma..nära och bra..

      efter mötet med Annelis hundar bestämdes att Breezan skulle tas upp lite i vikt...

hon ser idag ut att vara i perfekt kappkondition..jag vill gärna ha lite/lite extra så här i början och allrahelst på en unghund.men Breezan är matglad så detta är nog bara en extra bonus för henne...

 

Skärtorsdagen är snart ett minne blott..barnbarnen var här och gav oss en extra Påsk-kram innan de åkte till pappa!

kommer hem på söndag/Påskdagen...och på Annandagen bjuder de morfar på MC Donald..han blir 70 år och visst låter det bra med att man blir barn på nytt och får fira på MC Donald...Heders på er Maja och Emma!



Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Skapa flashcards